fredag, april 13, 2007

To som elsker hinanden

Jeg lå i sengen og læste "To som elsker hinanden" i går. Den der af ham der Ove Ditlevsen. Glimrende bog. En anelse deprimerende, da der egentligt ikke er nogen, som sådan elsker hinanden rigtigt. De bestemmer sig bare for det i mangel af mod eller mangel af bedre.

Nå, men pludseligt i løbet af sidste kapitel, var det som om bogens tema skreg ind gennem soveværelsesvinduet nede fra gården: "Der er billeder af 1000 kællinger, mand! Hvad fanden har du gang i, mand?! Jeg er SÅ færdig med dig, mand!". Det var en pige, der talte til sin mand.

Efter et par minutters lytten og luren gennem gardinet fik jeg fat i sammenhængen. Uhyret havde åbenbart åbnet en datingprofil på nettet, som kæresten havde opdaget. Han forsøgte sig med et lunkent "slap nu af", mens hun kørte op i en højere og højere spiral omkring de "1000 kællinger", som allesammen var fra top-10 listen på datingsiden (der er noget, der ikke helt går op her, I know, men det virkede det ikke som om, at pigen eller fyren gik så nøje op i).

Efter 20 minutter, var hun stadig "SÅ færdig" med ham, men hendes fødder flyttede sig ikke.
Jeg havde lyst til at gå ned i gården og invitere hende med op. Tror hun trængte til at blive lagt i seng og så klappet strengt men kærligt på håret, indtil hun faldt i søvn.

Så kunne vi have læst resten af "To som elsker hinanden" sammen. Den ender med, at pigen finder en anden fyr. Én med tørre læderlæber, som hele tiden taler om atomtruslen. Men én, som ikke render efter 1000 kællinger. Sommetider må man bare nøjes.

3 kommentarer:

Ben sagde ...

Virkelig underholdende. Du bor altså det fede sted hvis man vil opleve skæve eksistenser og sjove historier.

Anonym sagde ...

Hej anne,
Undskyld at jeg skriver en kommentar som absolut intet har at gøre med dit indlæg. Men i forbindelse med et kommunikationsprojekt om blogging er vi stødt på din blog. Vi er meget interesseret i at høre om din motivation for at blogge og vil derfor høre om du er interesseret i at lade dig interviewe i den forbindelse. Hvis du er interesseret kan du skrive til majfaur@ruc.dk og så sender jeg dig lidt yderligere information om projektet... Hvis ikke du er interesseret, beklager jeg 'forstyrrelsen' på bloggen. Hilsen Maj

Anonym sagde ...

Wow... Sikke en historie. Ja, de mænd er nogle gange nogle snøbler! Man dater og dater - for kun at finde ud af, at de fortsætter datingen, selv efter man troede formålet med datingen var opnået. Ih altså! Bare hende naboen bliver glad igen. Hun må nok hellere få fyren vippet ud... Så kan I jo spise en masse chokolade sammen ;-)