tirsdag, oktober 31, 2006


Han tjekker sin skaldede plet.

I et tresidet spejl på sit firmas toilet.

Gør det fordi han kan.

Studerer sin udvikling som mand.

*

På kontorstolen ved sit bord.

Leder han efter tanker om poesi og store ord.

Drikker et glas vand.

Og venter på sit gennembrud som mand.



mandag, oktober 30, 2006

Fest

Jeg har holdt fest. En af de der slags fester, hvor man først laver en fornuftig, begrænset liste over, hvem man skal invitere, hvorefter man går i panik over, at der sikkert ikke kommer nogen og derfor plager hvemsomhelst til at dukke op.

Når alle man kender er inviteret, får man tvangstanker over, om 120 år gammelt trægulv kan holde, og om naboen, som jeg kan høre snoke gennem væggen en almindelig stille onsdag aften, mon kunne tænkes at blive forstyrtet over Wham på fuldt tryk og mænd, som skriger med på Scissor Sisters. Man bliver kort sagt lidt nervøs. Overvejer også, om nogen mon kan finde på at skamfere B&O-anlægget eller åbne den hemmelige skuffe i soveværelset! Åh, gud.

SSP-konsulent-skræmmetermen, "Nokiaparty", får pludselig en meget realistisk klang.

Nå, men det gik nu fint. Faktisk nåede jeg på selve aftenen endnu engang at falde tilbage i den oprindelige panik over, at ingen kom, fordi alle har en tendens til at komme så irriterende fashionably late.

Jeg overvejer, om der eksisterer en teori om fester, som opererer med begreberne "Frygt for fest" og "Håb for fest" og at begge begreber paradoksalt nok indeholder hinanden. Håbet for en fest: at der kommer mange, at alle er så ekstatisk opgejlede, at 120 år gammelt gulv er lige ved at gennembrydes og snorkende nabo er lige akkurat på nippet til at vågne af tornerosesøvnen, kan meget let (når håbet endelig opfyldes og man skuler bekymret til volumenknappen) omdanne sig til Frygten for en fest: Fremmede mennesker der spiller ping-pong med et eller andet de har fundet i en skuffe i soveværelset og stjæler ens George Michael-billetter og inviterer suspekt pusher-crowd fra gaden med op til Cosmopolitans. Sådan er det, jeg tror det er vilkårene. Den ultimative festsindsstemning findes ikke. Den er en evig vekslen mellem håb og frygt.

Jeg endte nu med at føle mig ret så meget på toppen. Især da jeg engang i 11. time blev klar over, der faktisk er nogen, som har vovet sig ind på den her sølle blog, og endda også har lagt mærke til, at jeg ikke har skrevet i halvanden måned..... Så nu skriver jeg altså igen.

Fashionably late, kan man vel kalde det.